top of page
תמונת הסופר/תד"ר אייל תגרי

4 דברים שצריך לדעת על איך לשמור על השיניים הטבעיות

אנחנו חיים בעולם שהנושא ה"חם" בו ברפואת שיניים הוא שתלים דנטליים.

יש לך מחלת חניכיים? למה להתאמץ? תעקור ותשים חדש!

השיניים מתנדנדות ? למה לטרוח ולעבוד קשה, טיפול ארוך? תוציא ותשים חדש!

אלו המסרים התוקפים אותנו, הקהל הרחב, וגם את רופאי השיניים, מכל עבר. במאמר זה אני רוצה לשתף אתם במידע אשר יעזור לכם להבין כיצד אתם יכולים לתרום לבריאות השיניים הטבעיות ו"לחזק" אותן, ובכך לתרום לבריאותכם הדנטלית וגם לבריאותכם הכללית, הן לטווח הקצר והבינוני, והן לטווח הארוך.

לשמור על השיניים הטבעיות
שימור שיניים טבעיות


4 דרכים שיסייעו לכם על שמירת השיניים הטבעיות!

 

1. שיניים הן איברים יצירת הטבע. ככאלה, הן משתלבות טוב יותר בחניכיים, תורמות לבריאות החניכיים והעצם סביבן, ובשימור נכון נראות "בקלות רבה יותר" טבעיות ואסתטיות.


2. כמו כל איבר או מוצר, גם את השיניים צריך לתחזק, כל החיים. ניקוי יום יומי (פעמיים ובדרך כלל שלוש פעמים ביום),

ביקור תקופתי אצל השיננית לסילוק אבן ורובד חניכיים (בדרך כלל כל שלושה עד ארבעה חודשים, ולא רק "פעם בחצי שנה"). ביקור תקופתי לפחות חצי שנתי אצל רופא השניים, הם המהלכים הבסיסיים שיאפשרו לשיניים ולחניכיים שלכם להיות בריאים ותקינים לאורך זמן. כן זה תורם ליופי, אבל הרבה יותר תורם ל"אופי", לבריאות השיניים החניכיים והעצם התומכת.


3. מרגיש שיש דלקת חניכיים - היבדק: הרבה פעמים, מקורה של דלקת חניכיים או אפילו מחלת חניכיים, הינו בשחזורים לקויים. סתימה עם שוליים פגומים, כתר או גשר בעלי מתאר לא תקין – דבר שהמטופל לא יכול לזהות, אך רופא מיומן יוכל, בוודאי בשילוב עם בדיקה רנטגנית – יכולים לגרום לדלקות ונזק לטווח ארוך. לפעמים "כל מה שצריך" זה להחליף כתרים וגשרים, ו"ראה זה פלא": דימומים מפסיקים, חניכיים נעשות ורודות, נפיחויות נעלמות.


4. אמרו לי שהשיניים שלי "חולות", או "חלשות", אז לעקור ולשים שתלים? עשרות מחקרים מביאים את רופאי השיניים למסקנה, כי ככל שניתן, עדיף ל"הציל" שיניים שעברו מחלת חניכיים, או מתנדנדות, מאשר ל"הרים ידיים", לעקור ולהחדיר שתלים: גם העובדה שהשתלים רגישים למחלת חניכיים, גם אחוזי הסיבוכים בשחזורים על גבי שתלים גבוהים יותר מאשר הסיבוכים בשיקום על גבי שיניים טבעיות, וכן שתלים "אובדים" מסיבות אלו או אחרות.


בשורה התחתונה, לאורך שנים, תוחלת החיים של משנן טבעי מטופל ומתוחזק כראוי (מעקב וטיפול של רופא, שיננית והמטופל\ת) רבה יותר מאשר של שתלים. לצערנו, בימינו, רופאים רבים ממליצים כמעט ב"עיניים עצומות" להרים ידיים, לעקור ולהשתיל, מבלי לנסות את האופציה של להציל, על הידע והמאמצים אשר היא דורשת. וודאו שאתם אצל רופא

מעודכן וישר, שמעו את תכנית הטיפול, במידת הצורך אל תתביישו להגיע לרופא או מומחה נוסף ל"חוות דעת שניה",

ואז קבלו החלטה מושכלת על התוכנית שמתאימה לכם.


לייעוץ ופרטים נוספים : צרו קשר בטופס צור הקשר - או חייגו למרפאה : 03-5223-222


ברגשי כתיבה ובריאות

ד"ר אייל תגרי | מומחה לשיקום הפה


Comments


bottom of page